De temperatuur op 3 november 1891 lag rond de 1,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
15 mei » Encycliek Rerum Novarum van paus Leo XIII over de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
Trouwdag 25 december 1908
De temperatuur op 25 december 1908 lag tussen -3,5 °C en 1,3 °C en was gemiddeld -1,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
11 januari » Het Nationaal Park Grand Canyon wordt als nationaal monument ingesteld.
24 januari » Robert Baden-Powell richt de scouting op.
18 juni » In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronisch televisiesysteem beschreven.
30 juni » In Toengoeska (nu Kraj Krasnojarsk) in Siberië vindt een ongekend krachtige explosie plaats, waarvan de oorzaak nooit is opgehelderd.
12 juli » Noorwegen en Zweden spelen beide de allereerste officiële interland uit hun geschiedenis. Het onderlinge vriendschappelijke duel in Göteborg eindigt in een 11-3 overwinning voor Zweden.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
Dag van overlijden 1 januari 1981
De temperatuur op 1 januari 1981 lag tussen 0.7 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 4,2 °C. Er was 5,7 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (26%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
5 januari » De eerste uitzending van het NOS Jeugdjournaal, gepresenteerd door Leontien Ceulemans.
12 januari » Jan Zwartkruis neemt ontslag als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal.
7 maart » Oprichting Evangelische Volkspartij (Nederland).
11 maart » Een protest van Albanese studenten in Pristina ontaardt in grootscheepse protesten, waarbij een onbekend aantal doden valt. De staat van beleg wordt afgekondigd, de nachtklok ingesteld en de scholen gaan dicht.
5 juni » Dr. Michael Gottlieb geeft de eerste beschrijving van het ziektebeeld van aids.
25 november » Een groep van circa honderd huurlingen probeert de regering van president France-Albert René omver te werpen. Als de actie mislukt, kapen 44 huurlingen een toestel van Air India met 79 mensen aan boord.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I91.php : benaderd 8 mei 2025), "Martha Anne Worthen (1891-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.