De temperatuur op 12 juni 1944 lag tussen 10,0 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 11,0 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
7 september » Bij Vlissingen woedt de hevigste storm ooit in Nederland gemeten; meer dan een uur windkracht 12 met een gemiddelde snelheid van 122km/h.
14 september » Als eerste Nederlandse stad wordt Maastricht bevrijd van de Duitsers.
25 september » Einde van Operatie Market Garden. Dit was grotendeels een mislukking voor de Geallieerden.
3 oktober » Britse bommenwerpers bombarderen de dijk bij Westkapelle, om Walcheren onder water te zetten, zodat de Duitse bezetters makkelijker te verdrijven waren.
17 december » Task Force 38 komt terecht in een tropische storm (Typhoon Cobra). Er vallen meer dan 790 slachtoffers, naast schade aan de schepen gaan ook 3 torpedojagers en meer dan 140 toestellen verloren.
Dag van overlijden 28 januari 1953
De temperatuur op 28 januari 1953 lag tussen 7,0 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I434.php : benaderd 9 mei 2025), "Paul Thomas Reiger (1944-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.