De temperatuur op 17 april 1883 lag rond de 14,2 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 52%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
13 april » Alfred Packer wordt schuldig bevonden aan kannibalisme.
11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
18 november » Amerikaanse en Canadese spoorwegen stellen vier standaard tijdzones in voor het hele continent, waarmee een eind komt aan de verwarring door het gebruik van duizenden lokale tijdrekeningen.
6 december » Het Londense warenhuis Harrods brandt af.
Dag van overlijden 7 september 1939
De temperatuur op 7 september 1939 lag tussen 11,7 °C en 25,3 °C en was gemiddeld 18,9 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
27 juli » Twee dagen na het constitutioneel beraad struikelt het kabinet-Colijn V in het debat over de regeringsverklaring over een motie van afkeuring.
27 augustus » Het Slowaaks voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. In Bratislava wordt Duitsland met 2-0 verslagen.
31 augustus » Operatie Himmler gaat van start. Een Duits radiostation wordt door in Pools legeruniform geklede SS-officieren aangevallen om zo de inval van Nazi-Duitsland op Polen de dag erna te rechtvaardigen.
26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
Dag van begraven 10 september 1939
De temperatuur op 10 september 1939 lag tussen 14,0 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Troepen van Francisco Franco nemen Barcelona in tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
11 februari » Lise Meitner en Otto Frisch publiceren in Nature voor het eerst over kernsplitsing.
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
25 augustus » Polen en Groot-Brittannië tekenen een bijstandsverdrag.
31 augustus » Operatie Himmler gaat van start. Een Duits radiostation wordt door in Pools legeruniform geklede SS-officieren aangevallen om zo de inval van Nazi-Duitsland op Polen de dag erna te rechtvaardigen.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I3409.php : benaderd 9 mei 2025), "Milo Drew (1883-1939)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.