De temperatuur op 9 november 1876 lag rond de -1.4 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
14 februari » Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.
7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
22 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Japan in de apostolische vicariaten Noord-Japan, Centraal-Japan en Zuid-Japan.
1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 14 februari 1914
De temperatuur op 14 februari 1914 lag tussen 6,6 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 8,1 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
3 september » Kardinaal Giacomo della Chiesa wordt gekozen tot Paus Benedictus XV.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Dag van overlijden 6 juni 1948
De temperatuur op 6 juni 1948 lag tussen 9,2 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (23%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
13 februari » Oprichting van de Duitse sportclub 1. FC Köln na een fusie van Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07.
17 maart » De Benelux-landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
21 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Pogoń Szczecin.
28 juni » Stalin gooit het Joegoslavië van Tito uit het communistisch blok.
23 november » In Venezuela zet Marcos Pérez Jiménez samen met Delgado Chalbaut de democratisch gekozen regering van Rómulo Gallegos af.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I2745.php : benaderd 14 mei 2025), "Ernest Franklin Scholl (1876-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.