19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
19 mei » Oscar Wilde wordt vrijgelaten uit de gevangenis.
13 juli » Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
20 augustus » De Britse legerarts Ronald Ross ontdekt dat tropische steekmuggen de overbrenger zijn van malaria.
31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
Trouwdag 9 april 1925
De temperatuur op 9 april 1925 lag tussen 2,4 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 7,4 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
3 januari » Benito Mussolini kondigt aan dat hij de dictator wordt van Italië.
3 maart » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch visitator in Bulgarije.
16 september » Oprichting Rotterdamse hockeyclub HC Rotterdam.
15 oktober » Oprichting van de Deense voetbalclub Hvidovre IF.
1 december » In Londen wordt het Verdrag van Locarno getekend. De betrekkingen met het in de Eerste Wereldoorlog verslagen Duitsland worden genormaliseerd.
3 december » Dr. P.H. Ritter jr. houdt zijn eerste boekbespreking voor de Hilversumsche Draadlooze Omroep.
Dag van overlijden 1 januari 1974
De temperatuur op 1 januari 1974 lag tussen -3.7 °C en -0.8 °C en was gemiddeld -1.9 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
3 maart » Turkish Airlines-vlucht 981, uitgevoerd met een Douglas DC-10 stort neer bij Parijs, alle 346 inzittenden komen om.
26 mei » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 4-1 van Argentinië in de aanloop naar het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Verdediger Pleun Strik scoort twee keer, waaronder een eigen doelpunt.
4 september » In de eerste interland na het WK voetbal 1974 in West-Duitsland wint het Nederlands voetbalelftal in Stockholm met 5-1 van Zweden. Johan Neeskens benut twee strafschoppen. Middenvelder Jan Peters van N.E.C. maakt zijn debuut voor Oranje.
10 september » Guinee-Bissau wordt onafhankelijk van Portugal.
9 oktober » Het Nederlands voetbalelftal in Helsinki verslaat Zwitserland met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. Centrumspits Ruud Geels maakt in de 39ste minuut het enige doelpunt. Theo de Jong en Dick Schneider spelen hun laatste interland voor Oranje.
24 november » Twee Palestijnse kapers steken op Schiphol een Vickers VC-10 van British Airways in brand en geven zich daarna over. Ze worden vrijgelaten na de kaping van een Brits vliegtuig dat is geland in Tunis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I212.php : benaderd 9 mei 2025), "Maude A Cochren (1897-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.