De temperatuur op 10 januari 1919 lag tussen 1,6 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
15 juni » John Alcock en Arthur Whitton-Brown vliegen non-stop van Newfoundland over de Atlantische Oceaan naar Ierland.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Trouwdag 23 april 1949
De temperatuur op 23 april 1949 lag tussen 4,0 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
25 januari » In Israël worden de eerste verkiezingen gehouden.
11 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de finale met 7-0 te winnen van Paraguay.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
2 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Kolejarz Stróże.
28 september » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Cúcuta Deportivo.
13 december » De Knesset stemt voor het verplaatsen van de hoofdstad van Israël naar Jeruzalem.
Dag van overlijden 21 december 2004
De temperatuur op 21 december 2004 lag tussen -6,0 °C en -0,5 °C en was gemiddeld -2,7 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (39%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
1 februari » In de Verenigde Staten veroorzaakt het optreden van Janet Jackson en Justin Timberlake tijdens de rechtstreekse uitzending van de halftime show bij de Super Bowl XXXVIII een enorme rel. Bij hun optreden wordt een borst zichtbaar, nadat Timberlake een stuk van Jacksons kleding wegscheurt.
9 februari » Elazar ben Tsedaka volgt Shalom ben Amram op als Samaritaanse hogepriester.
11 maart » Aanslagen in Spanje: 191 doden en 1400 gewonden.
14 juni » Dale Parker Anderson richt het Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands op.
26 augustus » Een gewone vinvis strandt in Noordwijk.
26 december » Bij een zware zeebeving, gevolgd door tsunami's, komen in Zuidoost-Azië ruim 230.000 mensen om het leven. Landen als Indonesië, Sri Lanka, India en Thailand worden eveneens ernstig getroffen door dit natuurlijke fenomeen dat met een kracht van 9.1 op de schaal van Richter op de kusten vloog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I1692.php : benaderd 9 mei 2025), "John Earl Berg (1919-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.