De temperatuur op 24 januari 1891 lag rond de 5,0 °C. Er was 20 mm neerslag. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
15 mei » Encycliek Rerum Novarum van paus Leo XIII over de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
Trouwdag 30 oktober 1910
De temperatuur op 30 oktober 1910 lag tussen 6,5 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 9,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
27 mei » Bij een experiment met duikboten zinkt de Franse Pluvoise na een aanvaring met een postboot.
5 september » De natuurkundige Marie Curie slaagt erin in haar laboratorium in Parijs enkele grammen radium te verkrijgen.
15 september » Theodor Wulf publiceert in Physikalische Zeitschrift over de door hem ontdekte kosmische straling.
20 september » Oprichting van de Portugese voetbalclub Club Sport Marítimo.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
Dag van overlijden 10 augustus 1980
De temperatuur op 10 augustus 1980 lag tussen 11,0 °C en 21,5 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 5,1 uur zonneschijn (34%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
20 maart » Het zendschip van zeezender Radio Caroline, de MV Mi Amigo, zinkt na op 19 maart van het anker te zijn geslagen en op een zandbank te zijn gestrand.
25 april » De Amerikaanse militaire operatie om de gijzelaars uit de Amerikaanse ambassade in Teheran te bevrijden, mislukt.
11 mei » FC Utrecht speelt in de laatste speelronde met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor Europees voetbal.
27 juli » Een Palestijn gooit in Antwerpen twee handgranaten naar een groep joodse scholieren.
4 oktober » In de Golf van Alaska breekt aan boord van het cruiseschip ms. 'Prinsendam' (1972) van de Holland-Amerika Lijn brand uit, die niet meer te beheersen is. Alleen via ouderwetse morse-signalen bereikt het SOS andere schepen, de kustwacht en zelfs Nieuw-Zeeland. Iedereen wordt gered uit de reddingssloepen tijdens de grootste reddingsoperatie op volle zee in de geschiedenis.
21 oktober » President Siad Barre van Somalië kondigt de noodtoestand af in zijn land en trekt voor onbepaalde tijd alle macht naar zich toe.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Catherine Spry, "Gall/Genseal Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/spry-family-tree/I1502.php : benaderd 9 mei 2025), "Edith Susannah Kilby (1891-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.