De temperatuur op 14 juli 1894 lag rond de 16,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
4 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC La Chaux-de-Fonds.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Trouwdag 25 juni 1916
De temperatuur op 25 juni 1916 lag tussen 11,0 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
24 april » Easter Rising in Ierland.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
19 september » Oprichting van de Noorse voetbalclub FK Bodø/Glimt.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Dag van overlijden 30 september 1977
De temperatuur op 30 september 1977 lag tussen 13,2 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
3 januari » Apple Inc. wordt een officieel geregistreerde bedrijfsvorm. Dit voor meer zekerheid en veiligheid.
6 januari » 242 intellectuelen in Tsjecho-Slowakije ondertekenen het manifest Charta 77 waarin ze onder meer toepassing van de mensenrechten eisen.
4 maart » In Los Alamos wordt de eerste Cray-1-supercomputer in gebruik genomen.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
27 juni » Paus Paulus VI creëert vier nieuwe kardinalen, onder wie de Duitse aartsbisschop van München en Freising Joseph Ratzinger.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Holly Shaw-Hollis, "Snyder family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/snyder-family-tree/P2429.php : benaderd 11 mei 2025), "Lena Pauline /Brooks Gallagher (1894-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.