De temperatuur op 27 maart 1917 lag tussen -2.6 °C en 5,9 °C en was gemiddeld 2,2 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
16 januari » De Duitse minister van buitenlandse zaken verstuurt het Zimmermanntelegram aan Mexico met het verzoek zich aan de kant van de Centrale Mogendheden te scharen in de Eerste Wereldoorlog.
8 maart » De VS grijpen in op Cuba als steun aan president Mario Garcia Menocal tegen opstandelingen van de liberale partij
31 maart » De Verenigde Staten nemen de Maagdeneilanden over na betaling van $25 miljoen aan Denemarken.
13 mei » Drie kinderen zeggen de Heilige Maagd Maria (Onze-Lieve-Vrouw van Fátima) gezien te hebben boven een boom in Cova da Irianear nabij Fatima in Portugal.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Trouwdag 1 april 1939
De temperatuur op 1 april 1939 lag tussen 2,9 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
13 juni » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Benkoelen in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Palembang.
28 augustus » In Nederland wordt de algemene mobilisatie afgekondigd.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
15 december » Première van Gone with the Wind in Atlanta (Georgia).
Dag van overlijden 6 januari 2012
De temperatuur op 6 januari 2012 lag tussen 4,2 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (18%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
29 februari » Catherine De Bolle legt, als eerste vrouw ooit, de eed af als hoofd van de federale politie van België.
27 juli » Opening van de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.
6 augustus » In het politiek onrustige Roemenië wijzigt premier Victor Ponta zijn kabinet; hij vervangt onder meer zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Justitie, nadat eerder de minister van Binnenlandse Zaken zelf was opgestapt.
25 augustus » Een gasexplosie in de Amuay-raffinaderij in het noorden van Venezuela kost aan zeker 26 mensen het leven.
20 november » Opstandelingen van de Tutsi-rebellengroep M23 veroveren de Congolese stad Goma.
6 december » Staatssecretaris Co Verdaas treedt af vanwege een slepende affaire rond zijn declaratiegedrag toen hij gedeputeerde in Gelderland was. Hij was 5 november jl. beëdigd in het tweede kabinet Rutte.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Holly Shaw-Hollis, "Snyder family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/snyder-family-tree/P2314.php : benaderd 11 mei 2025), "Isabelle Pearl Brown (1917-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.