De temperatuur op 19 januari 1905 lag tussen -2.3 °C en 0.7 °C en was gemiddeld -0.5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
11 februari » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
27 mei » In de Slag bij Tsushima verslaat Japan de Russische vloot.
20 oktober » Oprichting van de Turkse voetbalclub Galatasaray SK.
Dag van overlijden 8 juli 1953
De temperatuur op 8 juli 1953 lag tussen 13,5 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 16,5 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (66%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
30 maart » Albert Einstein publiceerde voor de laatste keer een herziene unificatietheorie.
7 april » Dag Hammarskjöld wordt gekozen tot secretaris-generaal van de VN.
7 juni » Oprichting van de Wageningse voetbalclub ONA '53
26 juli » Fidel Castro, Cubaanse revolutionair valt de Moncada barakken aan, en lost daarmee het startschot voor de Cubaanse revolutie.
25 oktober » Voor de eerste keer wordt een voetbalwedstrijd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Voor de rechten van Nederland-België betaalt de NTS vijfhonderd gulden aan de KNVB. Nederland telt dertigduizend televisietoestellen.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Holly Shaw-Hollis, "Snyder family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/snyder-family-tree/P1111.php : benaderd 10 mei 2025), "Charles Bennett Futter (1905-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.