De temperatuur op 5 augustus 1905 lag tussen 14,5 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 9,4 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
16 oktober » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Chiasso.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Trouwdag 1 november 1931
De temperatuur op 1 november 1931 lag tussen 1,9 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 maart » Japan installeert ex-keizer Puyi van China als staatshoofd van de marionettenstaat Mantsjoekwo.
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
14 april » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Granada CF.
17 september » RCA brengt zijn eerste grammofoonplaat uit.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
9 december » Spanje wordt een republiek.
Dag van overlijden 7 januari 1989
De temperatuur op 7 januari 1989 lag tussen 2,4 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 januari » De Colombiaanse regering en de guerrillabeweging M-19 beginnen geheime onderhandelingen.
18 februari » De Nederlandse Spoorwegen zet een wereldrecord met een trein van 60 rijtuigen (1607 meter lang) ter viering van het 150 jarig jublieum van treinen in Nederland.
22 juni » In de Andes stort een vliegtuig van de Peruviaanse luchtmacht neer, alle 59 inzittenden komen om het leven.
14 augustus » Duizenden Peruviaanse mijnwerkers beginnen aan een staking voor onbepaalde tijd in een poging collectief hogere lonen te krijgen.
5 oktober » Politie en leger in Panama-Stad vallen het kantoor van de oppositionele Authentieke Liberale Partij binnen, waar oppositieleider Guillermo Endara zijn zestien dagen durende hongerstaking heeft gehouden.
20 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt het Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerstin Sjöstrand Rankovic, "Sjöstrand family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sjostrand-family-tree/I957.php : benaderd 10 mei 2025), "Greta Ingeborg LJUNGDAHL (1905-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.