De temperatuur op 30 september 1926 lag tussen 4,3 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
16 maart » Robert Goddard lanceert de eerste raket met vloeibare brandstof.
18 april » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Club 9 de Octubre.
29 mei » De Nederlandse publieke omroep VPRO wordt opgericht.
4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
Trouwdag 16 april 1949
De temperatuur op 16 april 1949 lag tussen 11,1 °C en 24,3 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
25 januari » In Israël worden de eerste verkiezingen gehouden.
2 maart » Kapitein James Gallagher voltooide de eerste non-stop vlucht rond de aarde.
23 mei » Vestiging van de Bondsrepubliek Duitsland, (inclusief de voormalige geallieerde bezettingszones waaronder West-Berlijn), met als hoofdstad Bonn. De grondwet van West-Duitsland treedt tevens in werking.
22 september » Minister van financiën Piet Lieftinck laat de Nederlandse gulden met 30% devalueren.
1 oktober » Mao Zedong roept te Peking officieel de Volksrepubliek China uit.
7 oktober » De Duitse Democratische Republiek (DDR) wordt gevormd.
Dag van overlijden 7 september 2004
De temperatuur op 7 september 2004 lag tussen 12,7 °C en 24,3 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 10,8 uur zonneschijn (81%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
28 maart » In Eindhoven scherpt Nederland het wereldrecord op de incourante 4x50 meter vrije slag aan tot 1.28,34. Verantwoordelijk daarvoor zijn vier zwemmers van PSV: Mark Veens, Gijs Damen, Klaas-Erik Zwering en Pieter van den Hoogenband.
14 april » Circa 80 bewoners van woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht blokkeren enkele uren de A2. Ze protesteren tegen de controles door de gemeente die een eind wil maken aan allerlei illegale activiteiten op het kamp.
5 juni » Een half ontblote vrouw vernielt uit protest het wassen beeld van Vladimir Poetin in Musée Grévin Parijs.
18 augustus » Zwemster Jodie Henry uit Australië scherpt bij de Olympische Spelen in Athene het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 53,52. De mondiale toptijd was sinds 31 maart 2004 met 53,66 in handen van haar landgenote Lisbeth Lenton.
8 september » Het Slowaaks voetbalelftal behaalt de grootste overwinning uit zijn geschiedenis. In Bratislava wordt Liechtenstein met 7-0 verslagen.
13 september » Amélie Mauresmo lost de Belgische Justine Henin na 44 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Française moet die positie na vijf weken weer afstaan aan haar Amerikaanse collega Lindsay Davenport.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerstin Sjöstrand Rankovic, "Sjöstrand family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sjostrand-family-tree/I791.php : benaderd 12 mei 2025), "Anna Maj - Britt DAHLQVIST (1926-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.