De temperatuur op 21 januari 1920 lag tussen 3,1 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 5,0 mm neerslag. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
16 mei » Paus Benedictus XV verklaart de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc heilig.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
Trouwdag 27 juli 1939
De temperatuur op 27 juli 1939 lag tussen 12,0 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 11,8 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
25 augustus » Polen en Groot-Brittannië tekenen een bijstandsverdrag.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
1 september » Nazi-Duitsland valt Polen binnen bij Westerplatte (Fall Weiss): begin van de Tweede Wereldoorlog.
10 september » Canada verklaart Duitsland de oorlog.
Dag van overlijden 22 februari 2000
De temperatuur op 22 februari 2000 lag tussen -0.7 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 1,7 uur zonneschijn (16%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Gerrit Komrij wordt uitgeroepen tot Dichter des Vaderlands.
6 mei » HC Bloemendaal prolongeert de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door Hockeyclub 's-Hertogenbosch met 5-0 te verslaan in de derde wedstrijd uit de finale van de play-offs.
7 mei » De hockeysters van Hockeyclub 's-Hertogenbosch winnen de derde landstitel op rij in de Nederlandse hoofdklasse door Amsterdam met 2-0 te verslaan in het tweede duel uit de finale van de play-offs.
8 juli » Lars Frölander scherpt bij de EK zwemmen in Helsinki het Europees record op de 100 meter vlinderslag aan tot 52,23.
19 september » Pieter van den Hoogenband scherpt bij de Olympische Spelen in Sydney het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 47,84. De Nederlander doet dat in de halve finales. Het oude record (48,18) stond sinds drie dagen op naam van de Australische zwemmer Michael Klim.
31 oktober » De eerste bemanning voor het internationale ruimtestation ISS wordt met een Sojoez gelanceerd vanaf Bajkonoer. Yoeri Gidzenko, Sergei Krikaljov en William Shepherd zullen zich vooral bezighouden met de afbouw van het station, dat in 2005 klaar moet zijn. Ze zullen na vier maanden (in februari 2001) worden afgelost. Ze komen op 2 november 2000 in ISS aan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P9998.php : benaderd 8 mei 2025), "Florence Elvira Votava (1920-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.