De temperatuur op 29 oktober 1934 lag tussen 3,8 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 7,2 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 0,7 uur. Er was 4,4 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
9 februari » Het eerste kassucces van de Nederlandse geluidsfilm, 'De Jantjes' gaat in première.
2 maart » Peter Fick verbetert in New Haven het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 56,8. Het oude record (57,4) stond sinds 17 februari 1924 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot en collega-zwemmer Johnny Weissmuller.
30 juni » Nacht van de Lange Messen: Hitler schakelt alle oppositie binnen zijn eigen partij uit.
8 oktober » Bruno Hauptmann wordt aangeklaagd voor de moord op Charles Lindbergh Jr.
9 oktober » Moord op koning Alexander I van Joegoslavië in Marseille tijdens een staatsbezoek aan Frankrijk. Ook de Franse minister van buitenlandse zaken Louis Barthou komt bij de aanslag om het leven.
11 december » De stichting Algemeen Nederlands Persbureau wordt opgericht.
Trouwdag 14 juni 1952
De temperatuur op 14 juni 1952 lag tussen 13,7 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (3%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
26 februari » De Engelse premier Winston Churchill maakt bekend dat het Verenigd Koninkrijk over een atoombom beschikt.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
11 september » Plaatsing van de eerste, kunstmatige hartklep.
11 november » De Bulgaarse rooms-katholieke bisschop Eugen Bossilkov (51) van Nicopolis en de priesters Kamen Vitchev (59), Pavel Djidjov (33), en Josaphat Chichov (68) worden gefusilleerd in een gevangenis in Sofia. Zij zijn in 1998 en 2002 zalig verklaard.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
26 december » De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
Dag van overlijden 3 maart 2015
De temperatuur op 3 maart 2015 lag tussen 3,0 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (16%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 maart » Het parlement van Venezuela stemt in met een wet die president Nicolás Maduro toestemming geeft om de komende negen maanden per decreet te regeren.
20 maart » Er vindt een zonsverduistering plaats. In Nederland en België is de zon met 84% verduisterd. Op de Faeröereilanden en Spitsbergen is de zon volledig verduisterd.
8 april » Premier Erna Solberg van Noorwegen biedt haar excuses aan voor de manier waarop Roma voor en na de Tweede Wereldoorlog zijn behandeld. Volgens haar is sprake van "een zwarte bladzijde in de geschiedenis" van het Scandinavische land.
14 mei » De hoogste generaal van het Burundese leger verklaart dat de coup in zijn land is mislukt en dat troepen die loyaal zijn aan president Pierre Nkurunziza de macht hebben.
12 augustus » De Zweed Hans Backe wordt aangesteld als bondscoach van het Fins voetbalelftal, als opvolger van de ontslagen Mixu Paatelainen.
27 september » De Slowaak Peter Sagan wint bij de WK wielrennen in Richmond de wereldtitel op de weg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P501.php : benaderd 2 mei 2025), "Donna Marie Pickle (1934-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.