De temperatuur op 4 oktober 1916 lag tussen 12,9 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
3 februari » Tristan Tzara publiceert in Zürich zijn Dada-manifest.
15 maart » Amerikaanse troepen vallen Mexico binnen in een poging revolutionair Pancho Villa te pakken te krijgen.
18 mei » Begin regeerperiode Vietnamese keizer Khải Định.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
Trouwdag 12 augustus 1943
De temperatuur op 12 augustus 1943 lag tussen 9,6 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,7 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
2 juli » Slag om Koersk.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Dag van overlijden 13 februari 1958
De temperatuur op 13 februari 1958 lag tussen 2,3 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 3,9 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
5 februari » Nasser wordt president van de Verenigde Arabische Republiek.
24 mei » Martin Schröder richt een Nederlandse luchtvaartmaatschappij op. Eerst Martin's Air Charter geheten wordt deze later omgedoopt tot Martinair.
10 augustus » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Schiedam haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag op 1.01,2.
14 augustus » KLM-vlucht 607-E van Amsterdam naar New York stort ten westen van Ierland in de Atlantische oceaan. Alle 99 inzittenden komen om.
28 oktober » Angelo Giuseppe Roncalli wordt paus en neemt de naam paus Johannes XXIII.
15 december » Paus Johannes XXIII creëert 23 nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse aartsbisschop van Milaan Giovanni Battista Montini, de latere paus Paulus VI.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P21193.php : benaderd 6 mei 2025), "James Monroe Hopkins (1916-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.