De temperatuur op 19 december 1910 lag tussen 1,3 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 2,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
21 februari » De Egyptische premier Pasha Ghali overlijdt 1 dag na een aanslag op zijn leven door een schutter.
14 maart » Blow-out van oliebron Lakeview-1 in Californië, waarbij bijna een miljard liter aardolie verloren gaat.
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
10 juni » Oprichting van de Deense voetbalclub Fremad Amager.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 31 augustus 1934
De temperatuur op 31 augustus 1934 lag tussen 5,3 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
17 februari » Koning Albert I van België komt om tijdens een beklimming van een rots te Marche-les-Dames in de provincie Namen.
1 april » Bonnie en Clyde vermoorden twee jonge highway patrol-agenten nabij Grapevine (Texas).
7 april » Een door een aardverschuiving veroorzaakte tsunami in het Tafjord, Noorwegen, kost aan 40 mensen het leven.
16 april » De Opperste Sovjet, het parlement van de Sovjet-Unie, stelt de titel Held van de Sovjet-Unie in.
8 oktober » Bruno Hauptmann wordt aangeklaagd voor de moord op Charles Lindbergh Jr.
22 oktober » De beruchte bankrover Charles Arthur "Pretty Boy" Floyd wordt neergeschoten door FBI-agenten in East Liverpool.
Dag van overlijden 20 januari 1945
De temperatuur op 20 januari 1945 lag tussen -8.5 °C en 0.9 °C en was gemiddeld -3 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 9,3 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Slag om Iwo Jima - ongeveer 30.000 Amerikaanse mariniers landen bij Iwo Jima.
26 februari » De Belgische wielerkoers de Omloop wordt voor de eerste keer verreden. Traditioneel het begin van het wielerseizoen.
28 april » Benito Mussolini en zijn minnares Clara Petacci worden gedood door leden van het Italiaanse verzet wanneer ze het land proberen te ontvluchten.
17 augustus » Onafhankelijkheid Nederlands-Indië
19 december » Suske en Wiske, de stripreeks van Willy Vandersteen, verschijnt voor het eerst in de krant.
27 december » Het eiland Schiermonnikoog wordt als "vijandelijk vermogen" officieel onteigend door de Nederlandse staat.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P19628.php : benaderd 3 mei 2025), "Lawrence Ford Hoyte (1910-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.