De temperatuur op 15 oktober 1909 lag tussen 7,9 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 1,7 mm neerslag. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
23 december » Albert I van België wordt koning.
Trouwdag 26 november 1930
De temperatuur op 26 november 1930 lag tussen 7,8 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 1,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » Bij het eerste zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey prolongeert Canada de wereldtitel door Duitsland in de finale in Berlijn met 6-1 te verslaan.
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
8 september » Richard Drew vindt het Scotch-kleefband uit.
22 oktober » Oprichting van de amateurvoetbalclub SC Genemuiden.
Dag van overlijden 22 december 1976
De temperatuur op 22 december 1976 was gemiddeld 2,0 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 januari » Een zware storm trekt over Europa en veroorzaakt veel schade. In Nederland en België vallen elk twee doden.
4 februari » Op de dag af, twee jaar na haar ontvoering, begint het proces tegen Patricia Hearst (21) wegens lidmaatschap van de criminele organisatie van haar ontvoerders en het deelnemen aan een gewapende overval.
1 augustus » Niki Lauda crasht in Duitsland met zijn Ferrari hierbij vliegt zijn F1 wagen in brand. Dit gebeurde op de Nürburgring Nordschleife. Mede-racers redden hem uit het vuur. Door deze crash loopt Niki Lauda zijn kampioenschap mis. Dat jaar wordt James Hunt wereldkampioen.6 weken later racet Niki Lauda weer. Hij houdt aan deze crash wel blijvende brandwonden over.
10 september » Een Brits vliegtuig en een Joegoslavisch vliegtuig botsen bij Zagreb, waardoor 176 mensen omkomen.
10 oktober » In België zijn er gemeenteraadsverkiezingen.
30 november » In Almere ontvangen de eerste inwoners de sleutels van hun huizen in het stadsdeel Haven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P19170.php : benaderd 8 mei 2025), "Guy Houston Rumfelt (1909-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.