De temperatuur op 23 april 1916 lag tussen 3,7 °C en 13,2 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
28 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Roemenië.
12 oktober » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Club América.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
Trouwdag 10 januari 1942
De temperatuur op 10 januari 1942 lag tussen -8.2 °C en -2.2 °C en was gemiddeld -4.9 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
28 februari » Hr. Ms. De Ruyter zinkt en Karel Doorman gaat met zijn schip ten onder.
7 maart » De Nederlandse mijnenveger Eland Dubois wordt door de eigen bemanning tot zinken gebracht nadat het schip was gespot door een Japans verkenningsvliegtuig.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
Dag van overlijden 23 november 1999
De temperatuur op 23 november 1999 lag tussen 4,1 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0,4 mm neerslag gedurende 0,6 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (31%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
24 maart » Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht haalt een Servische MiG-29 gevechtsjager neer.
8 mei » Souleymane Oulare van Racing Genk wint de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
24 augustus » Zwemmer Ian Thorpe uit Australië scherpt in Sydney zijn eigen en één dag oude wereldrecord op de 200 meter vrije slag aan tot 1.46,00.
1 december » Het Werelderfgoedcomité van de UNESCO voegt 24 Vlaamse en 6 Waalse belforten toe aan de Werelderfgoedlijst.
2 december » De Belg Gerard Mortier wordt als intendant van de Salzburger Festspiele opgevolgd door de Duitser Peter Ruzicka.
12 december » De Maltese tanker Erika vergaat voor de kust van Bretagne. Doordat het schip doormidden breekt komen duizenden liters stookolie in zee terecht en veroorzaken zo een milieuramp.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P18912.php : benaderd 3 mei 2025), "Mary Mae Heeman (1916-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.