De temperatuur op 18 april 1915 lag tussen -0.3 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 11,5 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
16 februari » De Fransen beginnen in Champagne een winteroffensief tegen de Duitse troepen; een maand later wordt het zonder enig resultaat afgeblazen.
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
25 september » Begin van de Slag bij Loos.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Trouwdag 22 juni 1940
De temperatuur op 22 juni 1940 lag tussen 6,9 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
10 mei » De gezant van Duitsland Julius Graf von Zech-Burkersroda reikt om 6:00 's ochtends de verklaring van bezetting uit aan de minister van Buitenlandse Zaken Eelco van Kleffens. Hiermee vervalt de Nederlandse neutraliteit en wordt het leger in stelling gebracht. België wordt onaangekondigd aangevallen, het begin van de achttiendaagse veldtocht.
15 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitse troepen bezetten Amsterdam.
4 juni » Tweede Wereldoorlog: de Duinkerke evacuatie komt tot een einde: Britse troepen evacueren 338.000 troepen uit Duinkerken in Frankrijk. Om het moreel van het land te werven, levert Winston Churchill, alleen aan het House of Commons, zijn beroemde "We shall fight on the beaches" toespraak.
5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
26 november » Rudolph Cleveringa, decaan van de Juridische Faculteit van de universiteit van Leiden, protesteert in een openbare rede tegen het door de Duitse bezettingsautoriteiten aangezegde ontslag van zijn joodse collega prof. E.M. Meijers.
Dag van overlijden 8 oktober 1978
De temperatuur op 8 oktober 1978 lag tussen 5,0 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 8,7 uur zonneschijn (78%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
10 maart » Eerste vlucht van een Dassault Mirage 2000.
18 april » De Belg Eddy Merckx rijdt zijn laatste wielerwedstrijd: de Omloop van het Waasland.
19 april » Eddy Merckx rijdt zijn laatste wielerkoers.
2 juni » De Portugese scheidsrechter António Garrido deelt tijdens Argentinië-Hongarije (2-1) als eerste arbiter ooit twee rode kaarten uit tijdens een WK-eindronde: hij stuurt de Hongaren András Tórócsik en Tibor Nyilasi in de slotfase van het veld.
26 juni » Zo'n veertigduizend ambtenaren demonstreren in Den Haag tegen bezuinigingen op de ambtenarensalarissen.
27 augustus » Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P17174.php : benaderd 8 mei 2025), "John Emil Frodl (1915-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.