De temperatuur op 3 oktober 1922 lag tussen 8,4 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 februari » In Den Haag wordt het Internationaal Gerechtshof - gevestigd in het Vredespaleis - geopend.
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
18 oktober » Oprichting van de BBC.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
Trouwdag 15 augustus 1942
De temperatuur op 15 augustus 1942 lag tussen 11,2 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
22 mei » Mexico verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
12 juni » Anne Frank krijgt een dagboek voor haar dertiende verjaardag.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
26 november » Première van de film Casablanca in New York.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Dag van overlijden 3 februari 2002
De temperatuur op 3 februari 2002 lag tussen 6,3 °C en 13,5 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (41%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
24 februari » Einde van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, Utah
26 maart » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Boyacá Chicó.
27 maart » De fusie tussen voetbalclubs Daring Leuven, Stade Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee is een feit en vanaf dit moment spreekt men enkel nog van Oud-Heverlee Leuven.
14 juli » De Nederlandse wielrenner Karsten Kroon wint de achtste etappe in de Ronde van Frankrijk van St. Martin-de-Landelles naar Plouay.
20 augustus » Oprichting van de Venezolaanse voetbalclub Aragua Fútbol Club.
12 oktober » Het Sloveens voetbalelftal lijdt de grootste nederlaag uit zijn geschiedenis. In Parijs verliest de ploeg met 5-0 van Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P16587.php : benaderd 8 mei 2025), "Iris Emma Estey (1922-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.