19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
4 maart » William McKinley wordt beëdigd als 25e president van de Verenigde Staten
20 augustus » De Britse legerarts Ronald Ross ontdekt dat tropische steekmuggen de overbrenger zijn van malaria.
31 oktober » Frankrijk eist het atol Bassas da India op.
31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
Trouwdag 11 januari 1916
De temperatuur op 11 januari 1916 lag tussen 2,1 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 2,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
27 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club de Deportes Green Cross.
17 juli » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de eerste editie van de Copa América door naaste concurrent Argentinië in de slotwedstrijd op 0-0 te houden.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
7 oktober » De Provinciale Utrechtse Elektriciteits Maatschappij wordt opgericht.
12 oktober » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Club América.
Dag van overlijden 23 juni 1989
De temperatuur op 23 juni 1989 lag tussen 11,7 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 januari » De eerste uitzending van het televisiespelletje Lingo. Presentator is Robert ten Brink.
23 januari » Irak laat als een "gebaar van goede wil" 255 zieke en gewonde Iraanse krijgsgevangenen vrij en zet hen op een vliegtuig naar Teheran.
12 juni » De Italiaanse rechters gaan voor twee dagen in staking om meer aandacht voor de problemen van de rechterlijke macht te vragen.
17 juli » In het Disneyland Park te Anaheim wordt de attractie Splash Mountain geopend.
3 september » Het Chileens voetbalelftal weigert het WK-kwalificatieduel tegen Brazilië uit te spelen, nadat doelman Roberto Rojas naar eigen zeggen is geraakt door vuurwerk dat vanaf de tribunes gegooid zou zijn. De wereldvoetbalbond FIFA schorst Chili later omdat het incident niet bewezen kan worden.
8 november » Bij een hevige slag tussen Marokkaanse troepen en strijders van de guerrillabeweging Polisario komen meer dan honderd mensen om het leven in het gebied Amgala in de Westelijke Sahara.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P16431.php : benaderd 7 mei 2025), "Angeline Dorothy Wittman (1897-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.