De temperatuur op 9 oktober 1918 lag tussen 1,6 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 mei » Vrede van Boekarest tussen Roemenië en de Centrale mogendheden.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
6 september » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub General Caballero onder de naam Deportivo Meilicke.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
Trouwdag 24 april 1945
De temperatuur op 24 april 1945 lag tussen 2,9 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
4 februari » Het Von Rundstedt-offensief faalt en de laatste Duitse troepen worden geëvacueerd.
20 april » Nijkerk wordt bevrijd. Het Canadese leger staakt haar opmars richting West-Nederland voor de Grebbelinie.
16 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Odra Opole.
17 augustus » Onafhankelijkheid Nederlands-Indië
10 oktober » De NSDAP en zijn onderafdelingen worden verboden en opgeheven, wat wordt besloten tijdens de Processen van Neurenberg.
27 oktober » Eerste nummer van het Nederlandse opinieweekblad Elsevier verschijnt.
Dag van overlijden 21 december 2005
De temperatuur op 21 december 2005 lag tussen 3,7 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 5,3 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 4,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 februari » Cees Juffermans en Liesbeth Mau Asam prolongeren beiden hun Nederlandse shorttracktitel.
20 maart » Bjørn Einar Romøren verbreekt het wereldrecord schansspringen, hij behaalt een afstand van 239 meter.
23 april » PSV Eindhoven behaalt voor de 18e keer het kampioenschap van de Holland Casino Eredivisie.
29 juni » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer in de historie de Confederations Cup, ten koste van Argentinië.
13 augustus » Talpa, de tv-zender van de John de Mol begint met uitzenden.
28 oktober » In België wordt op grote schaal gestaakt tegen het Generatiepact en het optrekken van de pensioengerechtigde leeftijd van 58 naar 60 jaar.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P15022.php : benaderd 5 mei 2025), "Anna Mae Harding (1918-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.