De temperatuur op 3 maart 1909 lag tussen -4.8 °C en 2,5 °C en was gemiddeld -1.5 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
8 februari » Een pont die gebruikt wordt om arbeiders over te zetten naar de glasfabriek in Diemen kantelt, waarbij acht mensen verdrinken.
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
22 april » Scheepsramp op de Zuiderzee nabij Lemmer, 7 doden.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
Trouwdag 10 mei 1933
De temperatuur op 10 mei 1933 lag tussen 7,2 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 3,6 uur. Er was 1,0 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
22 maart » President Roosevelt gelast een eind te maken aan de (mislukte) drooglegging in de Verenigde Staten.
27 maart » Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
3 juni » Encycliek Dilectissima Nobis van Paus Pius XI over de onderdrukking van de Kerk van Spanje.
14 juli » In Duitsland worden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
16 november » De Verenigde Staten knopen diplomatieke banden aan met de Sovjet-Unie
Dag van overlijden 5 juli 1984
De temperatuur op 5 juli 1984 lag tussen 10,8 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 7,0 uur zonneschijn (42%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
3 april » Rakesh Sharma wordt de eerste Indiase ruimtevaarder.
18 april » In het boksen wordt de Belg Jean-Marc Renard Europees kampioen in het superpluimgewicht.
27 juni » Joop van Tijn en Max van Weezel, redacteuren van het opinieweekblad Vrij Nederland, ontvangen de Anne Vondelingprijs 1983 gekregen voor hun artikelen over de Nederlandse politiek in het algemeen en voor de door hen geschreven bijlage 'De Voorlichter' in het bijzonder.
3 juli » Sovjet-atleet Joeri Sedych scherpt in Cork het wereldrecord kogelslingeren (84,14 meter) aan tot een afstand van 86,34 meter.
31 oktober » India: minister-president Indira Gandhi wordt vermoord door twee van haar lijfwachten.
3 december » Er vindt tussen voor- en tegenstanders van Desi Bouterse een vecht- en schietincident plaats in de talkshow van Karel van de Graaf.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P15017.php : benaderd 6 mei 2025), "Oliver C. Sickler (1909-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.