24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Trouwdag 3 april 1917
De temperatuur op 3 april 1917 lag tussen -0.4 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 1,7 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
27 januari » Coen de Koning wint voor de tweede keer in successie de Elfstedentocht. Hij doet dit in een parcoursrecord van 9 uur en 53 minuten.
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
13 mei » Drie kinderen zeggen de Heilige Maagd Maria (Onze-Lieve-Vrouw van Fátima) gezien te hebben boven een boom in Cova da Irianear nabij Fatima in Portugal.
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Dag van overlijden 28 mei 1989
De temperatuur op 28 mei 1989 lag tussen 7,9 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (79%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 januari » Schaatsster Herma Meijer verbetert in Calgary het Nederlands record van Ingrid Haringa op de 500 meter (40,61 seconden) met een tijd van 40,53 seconden.
23 mei » Herverkiezing van Richard von Weizsäcker tot bondspresident van West-Duitsland.
14 augustus » Duizenden Peruviaanse mijnwerkers beginnen aan een staking voor onbepaalde tijd in een poging collectief hogere lonen te krijgen.
14 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Envigado Fútbol Club.
26 november » De president van de Comoren, Achmed Abdallah, komt om het leven bij een aanval op het presidentiële paleis.
30 november » De RAF pleegt een bomaanslag op de bankier Alfred Herrhausen van de Deutsche Bank. Herrhausen komt daarbij om het leven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P12695.php : benaderd 6 mei 2025), "Vera Ethel Myers (1895-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.