De temperatuur op 2 september 1937 lag tussen 14,8 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 18,4 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
7 januari » Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld in de Sint-Jacobskerk in Den Haag. De Maastrichtste 7 Januaristraat verwijst hiernaar.
19 februari » Koningin Wilhelmina ondertekent een Koninklijk Besluit waarin staat dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
16 maart » Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
18 maart » Oprichting van de Azerbeidzjaanse voetbalclub Neftçi Bakoe.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
21 december » Walt Disney brengt Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit, de eerste tekenfilm van speelfilmlengte.
Trouwdag 20 oktober 1956
De temperatuur op 20 oktober 1956 lag tussen 10,3 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
5 januari » Eerste NTS-journaal op de Nederlandse televisie. Onderwerpen: hardnekkige gladheid, interview met Caroline, de dochter van schaakkampioen Max Euwe en jonge stieren door de straten van Pamplona.
14 februari » Een kopgroep van vijf rijders gaat gezamenlijk over de finish bij de Elfstedentocht; ze worden gediskwalificeerd.
14 maart » Tessa Sanderson, Brits atlete
13 september » De dijk om de nieuwe IJsselmeerpolder Oostelijk Flevoland wordt gesloten.
25 september » De eerste trans-Atlantische telefoonkabel wordt in gebruik genomen.
12 oktober » Marga Klompé wordt de eerste vrouwelijke minister van Nederland.
Dag van overlijden 12 februari 2010
De temperatuur op 12 februari 2010 lag tussen -6.5 °C en 0.9 °C en was gemiddeld -2.8 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (86%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
29 maart » Twee terroristische zelfmoordaanslagen in de metro van Moskou kosten aan 40 mensen het leven. Er zijn 64 gewonden.
28 april » De Nederlandse voetbalclub SC Veendam vraagt faillissement aan.
8 juli » In Attractiepark Toverland opent de attractie Scorpios.
14 juli » Een hevige storm raast over Wallonië en de streek rond Leuven. Op 1 uur tijd worden 20.500 bliksemontladingen gemeten, met pieken tot 526 ontladingen per minuut. In Elsenborn worden rukwinden tot 137km/h gemeten.
6 oktober » Een dodelijk ongeval in het Disneyland park te Parijs. Een medewerker komt vast te zitten onder een van de boten van de darkride "It's a small world".
8 november » De Large Hadron Collider, een ondergrondse deeltjesversneller op de Frans-Zwitserse grens, produceert een minioerknal door loodionen op elkaar te laten botsen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P10633.php : benaderd 12 mei 2025), "Donald Dale Chaney (1937-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.