De temperatuur op 25 juli 1914 lag tussen 10,8 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 1,9 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
22 augustus » In België treffen de Britse en Duitse troepen elkaar voor het eerst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
1 september » De laatste Amerikaanse trekduif, een duivin genaamd Martha, sterft in de Cincinnati Zoo. Daarmee is de soort uitgestorven.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
Trouwdag 4 januari 1931
De temperatuur op 4 januari 1931 lag tussen 1,7 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 5,6 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
10 februari » New Delhi wordt de hoofdstad van India.
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
26 april » Bisschopswijding van Leo Kierkels, Nederlands apostolisch delegaat in Brits-Indië, door kardinaal Willem Marinus van Rossum.
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
17 september » Robertus Bellarminus wordt uitgeroepen tot kerkleraar.
Dag van overlijden 19 juni 2010
De temperatuur op 19 juni 2010 lag tussen 9,5 °C en 15,7 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 7,9 uur zonneschijn (47%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
27 januari » Eerste winnaar van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd wordt bekendgemaakt. Het is de Leidse muziekdocent, componist en schrijver Gerwin van der Werf met zijn gedicht Misbruik.
20 februari » Het kabinet-Balkenende IV valt over de missie in Uruzgan.
27 juni » Een overvolle bus stort in een bergachtig gebied van Bolivia van een brug. Daardoor komen zeker 28 mensen om en raken 44 anderen gewond.
1 juli » In Tokyo Disneyland wordt de attractie Captain EO heropend.
21 juli » Een half jaar na de zware aardbeving in Haïti schrapt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) alle schulden van het land.
28 november » In Ivoorkust wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen gehouden. Een conflict tussen de twee kandidaten, Laurent Gbagbo en Alassane Ouattara, en hun aanhangers over de uitslag loopt uit op een politieke crisis in het land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sheldon Sickler, "Sickler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sickler-family-tree/P10630.php : benaderd 7 mei 2025), "Thelma Viola Earhart (1914-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.