De temperatuur op 5 januari 1930 lag tussen 4,8 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » Bij het eerste zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey prolongeert Canada de wereldtitel door Duitsland in de finale in Berlijn met 6-1 te verslaan.
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
30 mei » In Łódź wordt het Stadion Widzewa in gebruik genomen, de thuisbasis van de Poolse voetbalclub Widzew Łódź.
18 juni » Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
22 oktober » Oprichting van de amateurvoetbalclub SC Genemuiden.
Trouwdag 19 januari 1952
De temperatuur op 19 januari 1952 lag tussen -0.1 °C en 3,4 °C en was gemiddeld 1,7 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (27%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
6 februari » Elizabeth II wordt koningin van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en de landen van het Britse Gemenebest.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
12 juli » Opening van het Ljudski vrt Stadion in Maribor, Slovenië.
23 juli » Generaal Mohammed Naguib leidt de Vrije Officieren (gevormd door Gamal Abdel Nasser, de echte persoon achter de coup) tegen koning Faroek van Egypte.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
Dag van overlijden 21 juli 2004
De temperatuur op 21 juli 2004 lag tussen 12,8 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 18,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (27%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
11 maart » Aanslagen in Spanje: 191 doden en 1400 gewonden.
30 maart » Bijzetting van Koningin Juliana in de Nieuwe Kerk in Delft.
19 mei » Valencia wint de UEFA Cup. In de finale in Göteborg is de Spaanse voetbalclub met 2-0 te sterk voor Olympique Marseille.
23 juli » In Mostar (Bosnië en Herzegovina) wordt de brug over de Neretva, de Stari Most ("Oude Brug") opnieuw geopend.
14 augustus » Paus Johannes Paulus II brengt een tweedaags bezoek aan Lourdes in Frankrijk ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
31 oktober » In China hebben wetenschappers gewaarschuwd voor een nieuw uitbraak van SARS in het zuiden van dat land. Ze verwachten echter geen grote verspreiding van de ziekte.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212306301243.php : benaderd 3 mei 2025), "Margaret Elaine McLaughlin (1930-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.