De temperatuur op 14 november 1916 lag tussen 1,2 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
10 januari » Rusland opent een offensief in de Kaukasus tegen de Duitse troepen.
21 februari » Frankrijk - begin van de Slag om Verdun.
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
7 oktober » De Provinciale Utrechtse Elektriciteits Maatschappij wordt opgericht.
30 november » In Boedapest worden keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gemalin Zita van Bourbon-Parma met de Stefanskroon tot koning en koningin van Hongarije gekroond.
Trouwdag 28 augustus 1942
De temperatuur op 28 augustus 1942 lag tussen 17,8 °C en 30,4 °C en was gemiddeld 23,8 °C. Er was 12,4 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
3 mei » Alle joden in Nederland moesten een kenteken van geel katoen op hun kleding dragen: de zespuntige 'jodenster'.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
12 november » Het Britse Achtste Leger onder generaal en later veldmaarschalk Bernard Montgomery neemt Tobroek in.
19 november » De Sovjet-Unie zet tegenaanval op Stalingrad in.
Dag van overlijden 22 maart 1990
De temperatuur op 22 maart 1990 lag tussen 7,5 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (22%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
8 april » Schrijver Mario Vargas Llosa wint de eerste ronde van de Peruviaanse presidentsverkiezingen.
9 april » Een man besproeit het schilderij De Nachtwacht met zoutzuur.
24 april » Ruimtetelescoop Hubble wordt gelanceerd door de spaceshuttle Discovery.
8 augustus » Irak annexeert Koeweit als een deel van zijn grondgebied. De Iraakse luchtmacht wordt uitgerust met chemische wapens. De eerste vliegtuigen met vluchtelingen komen in Europa aan.
31 augustus » Javier Pérez de Cuéllar, de secretaris-generaal van de VN, en Tariq Aziz, de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, starten in Amman gesprekken over de Golfoorlog.
2 december » Voor het eerst gaat een journalist de ruimte in. De Japanner Toyohiro Akiyama is de eerste betalende passagier aan boord van een ruimteschip. Zijn werkgever, de Tokyo Broadcasting System betaalde de kosten voor een ruimtereis met de Sovjet-Russische Sojoez TM-11.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212298647553.php : benaderd 13 mei 2025), "Johannes Rikstinus Smit (1916-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.