De temperatuur op 1 februari 1916 lag tussen -4.1 °C en 1,8 °C en was gemiddeld -2 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
3 februari » Tristan Tzara publiceert in Zürich zijn Dada-manifest.
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
12 oktober » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Club América.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
Trouwdag 16 juni 1939
De temperatuur op 16 juni 1939 lag tussen 12,0 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 19,2 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
18 juli » Opening van het Hallenstadion in Zürich.
17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
8 november » In München ontsnapt Hitler aan een door Georg Elser gepleegde bomaanslag in de Bürgerbräukeller.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
Dag van overlijden 5 mei 1986
De temperatuur op 5 mei 1986 lag tussen 7,9 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (26%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
13 april » President Kenneth Kaunda van Zambia arriveert op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven voor een officieel werkbezoek van vier dagen aan Nederland.
8 juni » Kurt Waldheim wint de tweede ronde van de Oostenrijkse presidentsverkiezingen, ondanks onthullingen over zijn oorlogsverleden.
7 juli » De regering van Jordanië sluit de kantoren van Al-Fatah.
21 juli » In Nederland treedt Joop den Uyl af als fractievoorzitter van de PvdA; hij wordt opgevolgd door Wim Kok.
31 augustus » Het Sovjet-passagiersschip Admiraal Nakhimov komt in de Zwarte Zee in botsing met het vrachtschip Pyotr Vasev: 398 mensen komen om.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal verliest in een oefeninterland in Praag met 1-0 van Tsjechoslowakije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212298645003.php : benaderd 3 mei 2025), "Trijntje Vos (1916-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.