De temperatuur op 26 februari 1879 lag rond de -1.4 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De winddruk was 25 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 6 december 1906
De temperatuur op 6 december 1906 lag tussen 0.1 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 3,1 °C. Er was 2,5 mm neerslag. Er was 4,5 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
18 april » De Gereformeerde Bond wordt binnen de Nederlandse Hervormde Kerk opgericht.
20 juni » De eerste elektrische tramlijn van Utrecht wordt geopend.
22 september » Oprichting Wassenaarse hockeyclub HGC.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
Dag van overlijden 14 november 1924
De temperatuur op 14 november 1924 lag tussen -2,8 °C en 2,8 °C en was gemiddeld 0,2 °C. Er was 0,5 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 april » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Bierkellerputsch. Hij zit slechts negen maanden in de gevangenis, waar hij het eerste deel van zijn boek Mein Kampf schrijft.
6 april » De fascisten behalen bij parlementsverkiezingen in Italië de absolute meerderheid
3 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub Gil Vicente FC.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212202409895.php : benaderd 3 mei 2025), "Jurrien "Jake" (Jurrien "Jake") SCHAAF (1879-1924)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.