De temperatuur op 21 maart 1931 lag tussen 5,6 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Ingebruikneming van Radio Vaticana door Paus Pius XI. De zendinstallatie is ontworpen door Guglielmo Marconi.
28 juni » In Spanje worden na het vertrek van koning Alfons XIII verkiezingen gehouden die door de linkse partijen, de PSOE voorop, worden gewonnen.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
17 september » Robertus Bellarminus wordt uitgeroepen tot kerkleraar.
4 december » Maximiliano Hernández Martínez pleegt een staatsgreep in El Salvador.
14 december » In Utrecht wordt de Nationaal-Socialistische Beweging opgericht door Anton Mussert en Cees van Geelkerken.
Trouwdag 21 september 1967
De temperatuur op 21 september 1967 lag tussen 6,7 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 4,6 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
2 januari » Voor het eerst wordt reclame uitgezonden op de Nederlandse televisie.
26 maart » Vijfde encycliek van Paus Paulus VI, Populorum Progressio, over de ontwikkeling van de volkeren.
31 mei » Oprichting van het bisdom Hasselt in België.
3 september » Zweden schakelt over van links- naar rechtsrijden, (zie Dagen H).
18 oktober » Koningin Juliana stelt Gemaal De Blocq van Kuffeler in werking, het gemaal dat Zuidelijk Flevoland droogmaalt.
17 december » Bisschopswijding van Hubertus Ernst, Nederlands bisschop van Breda.
Dag van overlijden 24 mei 1990
De temperatuur op 24 mei 1990 lag tussen 5,7 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (52%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
6 juni » In China worden 97 politieke gevangenen, opgesloten omwille van betogingen voor meer democratie, vrijgelaten.
1 oktober » Het uit Tutsi-vluchtelingen en hun kinderen bestaande Front Patriotique Rwandais (FPR) valt Rwanda binnen vanuit Oeganda, terwijl president Juvénal Habyarimana bij een VN-top in New York aanwezig is.
13 oktober » De leider van de Libanese christelijke milities, generaal Michel Aoun, vlucht naar de Franse ambassade nadat hij werd verdreven uit zijn hoofdkwartier in Oost-Beiroet.
18 oktober » De Vlaamse Raad keurt het voorstel goed dat aan de Vlaamse Gemeenschap een nieuw wapen en een nieuwe vlag geeft. Het Vlaamse volkslied - de Vlaamse Leeuw - wordt uitgebreid met een strofe.
4 december » De leider van de opstandelingen in Tsjaad, Idriss Déby, roept zichzelf uit tot president van het Afrikaanse land, nadat hij een dag eerder al het parlement heeft ontbonden en de grondwet opgeschort.
23 december » De Slovenen spreken zich in een referendum uit voor verzelfstandiging van de Joegoslavische deelrepubliek Slovenië. Sloveense leiders verklaren dat ze binnen zes maanden de onafhankelijkheid zullen proclameren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212136703557.php : benaderd 9 mei 2025), "Veronika Theresia Larkens (1931-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.