De temperatuur op 4 juni 1932 lag tussen 6,1 °C en 13,5 °C en was gemiddeld 10,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 februari » James Chadwick publiceert in het tijdschrift Nature voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen.
12 mei » Tien weken na zijn kidnapping wordt het zoontje van Charles Lindbergh dood teruggevonden.
2 augustus » Het positron, het antideeltje van het elektron, wordt ontdekt door Carl Anderson.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Dag van overlijden 15 maart 1991
De temperatuur op 15 maart 1991 lag tussen 7,2 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 april » Krajina, de door een meerderheid van Serviërs bewoonde provincie van Kroatië, scheidt zich formeel van Kroatië af en sluit zich aan bij Servië.
16 mei » Zviad Gamsachoerdia wordt met 86% van de stemmen gekozen tot de eerste president van de onafhankelijke republiek Georgië.
9 juni » President César Gaviria van Colombia werkt mee aan de ontbinding van het parlement en schrijft vervroegde verkiezingen uit, waardoor op 4 juli een nieuwe grondwet kan worden aangenomen om een einde te maken aan het machtsmonopolie van de twee traditionele partijen, de liberalen en conservatieven.
2 november » Australië wint in Londen het tweede officiële wereldkampioenschap rugby, gehouden in Ierland en Groot-Brittannië, door in de finale thuisploeg Engeland met 12-6 te verslaan.
10 december » Tijdens de Europese Top in Maastricht komt na moeizame onderhandelingen toch een akkoord tot stand. Waaronder de invoering van de euro.
12 december » Honderden zwaarbewapende militairen omsingelen in Birma het huis van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.
Dag van begraven 26 maart 1991
De temperatuur op 26 maart 1991 lag tussen 4,1 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (19%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 mei » Édith Cresson wordt de eerste vrouwelijke premier van Frankrijk.
20 mei » Jaco Van Dormael ontvangt de Gouden Camera op het filmfestival van Cannes voor Toto le héros.
31 juli » Oppositieleiders in Madagaskar verwerpen het voorstel van president Didier Ratsiraka om zitting te nemen in een coalitieregering.
8 augustus » De mast van Radio Warschau (646 m) in Polen, lange tijd het hoogste bouwwerk gemaakt door mensen, stort in.
19 augustus » Michail Gorbatsjov wordt in Moskou door een Comité voor de Noodtoestand aan de kant gezet. Belangrijkste spelers in dit comité: Gennadi Janajev (vicepresident), Dimitri Jazov (minister van Defensie), Vladimir Krjoetsjkov (hoofd van de KGB), Valentin Pavlov (premier) en Boris Pugo (minister van Binnenlandse Zaken).
21 augustus » Letland verkrijgt de onafhankelijkheid.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212122294632.php : benaderd 30 april 2025), "Richard Wayne (Bud) Moran (1932-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.