De temperatuur op 22 februari 1888 lag rond de -4.7 °C. De winddruk was 19 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
15 juni » De regeerperiode van de Duitse keizer Wilhelm II begint.
4 juli » De Belgische bankbiljetten worden tweetalig en het Belgisch Staatsblad wordt gedeeltelijk in het Nederlands gepubliceerd.
7 september » Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
23 december » Vincent van Gogh snijdt een deel van zijn oor af.
Trouwdag 15 december 1918
De temperatuur op 15 december 1918 lag tussen 7,9 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 0,6 mm neerslag. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
25 september » Oprichting van het (Nederlandse) Ministerie van Arbeid, voorloper van het Ministerie van SZW.
10 november » Wilhelm Groener sluit met de nieuwe rijkskanselier Friedrich Ebert het zgn. "Ebert-Groener-pact".
16 november » De Democratische Republiek Hongarije wordt uitgeroepen
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Dag van overlijden 27 augustus 1956
De temperatuur op 27 augustus 1956 lag tussen 11,0 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 6,9 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
14 februari » Een kopgroep van vijf rijders gaat gezamenlijk over de finish bij de Elfstedentocht; ze worden gediskwalificeerd.
2 maart » Marokko wordt onafhankelijk.
2 april » In de wedstrijd Feyenoord-De Volewijckers maakt Henk Schouten negen doelpunten.
22 juli » In de Poolse stad Chorzów wordt het Stadion Śląski officieel in gebruik genomen met de oefeninterland tussen Polen en de DDR (0-2).
13 september » De dijk om de nieuwe IJsselmeerpolder Oostelijk Flevoland wordt gesloten.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
Dag van begraven 1 september 1956
De temperatuur op 1 september 1956 lag tussen 9,7 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
19 maart » Bep van Klaveren bokst op 48-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd, die The Dutch Windmill wegens een oogblessure voortijdig moet afbreken.
24 oktober » De Sovjet-Unie trekt Hongarije binnen.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
6 november » Nederland trekt zich terug van de Olympische Spelen in Melbourne uit protest tegen de Sovjet-inval in Hongarije.
18 december » Japan treedt toe tot de Verenigde Naties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212094774244.php : benaderd 2 mei 2025), "Lilian Alice Draper (1883-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.