De temperatuur op 30 september 1918 lag tussen 6,3 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 16,9 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
14 juni » De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
1 december » IJsland wordt onafhankelijk van Denemarken
Trouwdag 10 oktober 1942
De temperatuur op 10 oktober 1942 lag tussen 10,5 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 11,3 mm neerslag gedurende 9,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
9 april » Tweede Wereldoorlog: in Kamp Amersfoort worden 77 krijgsgevangen soldaten uit de Sovjet-Unie gefusilleerd.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
Dag van overlijden 5 december 1996
De temperatuur op 5 december 1996 lag tussen 3,7 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,0 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
28 april » Laatste wedstrijd in Ajax Stadion De Meer, tussen Ajax en Willem II. Eindstand 5-1 voor Ajax.
20 oktober » Witte mars in Brussel na de arrestatie van Marc Dutroux.
10 december » Jerry Rawlings roept zichzelf uit tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Ghana, twee dagen na de stembusgang in het West-Afrikaanse land.
15 december » De handbalsters van Denemarken prolongeren in eigen land de Europese titel door in de finale Noorwegen met 25-23 te verslaan.
15 december » In de Indiase stad Madras wint de Nederlandse hockeyploeg voor de derde keer de Champions Trophy.
31 december » De Ethiopische atleet Getaneh Tessema raakt op weg naar de Sylvestercross in Soest zwaar gewond bij een verkeersongeluk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212084728193.php : benaderd 5 mei 2025), "Robert Kenneth Devoe (1918-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.