30 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalbond ("Asociación Uruguaya de Fútbol")
11 april » In de VS loopt de eerste bruikbare duikboot van stapel, de USS Holland (SS-1).
15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
13 juli » In Den Helder exploderen enkele opgeviste granaten, waardoor vijf mensen om het leven komen.
22 augustus » In Tilburg wordt de elfjarige Marietje Kessels vermoord.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
Dag van overlijden 13 maart 1973
De temperatuur op 13 maart 1973 lag tussen -0.8 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk treden toe tot de EEG.
28 maart » Aanvaller René van de Kerkhof maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Oostenrijk.
3 april » Eerste gesprek door een mobiele telefoon.
27 juni » President Juan María Bordaberry van Uruguay ontbindt het parlement.
2 september » De Nederlandse mannenhockeyploeg wint in het Wagener-stadion het wereldkampioenschap hockey door in de finale India na strafballen te verslaan.
28 december » Aleksandr Solzjenitsyn publiceert De Goelag Archipel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212065913443.php : benaderd 1 mei 2025), "Vivian Frederika Steinhaeuser (Stenhouse) (1900-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.