De temperatuur op 11 januari 1892 lag rond de -1.9 °C. Er was 0.9 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Trouwdag 16 augustus 1918
De temperatuur op 16 augustus 1918 lag tussen 7,7 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
Dag van overlijden 12 augustus 1975
De temperatuur op 12 augustus 1975 lag tussen 15,9 °C en 29,5 °C en was gemiddeld 21,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 10,0 uur zonneschijn (67%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
18 januari » Vanaf vandaag staat de psycholoog Henk Jurriaans 25 dagen lang elke dag een uur als levend kunstwerk in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
28 februari » Een Londense metrotrein van de Northern Line schiet bij het eindpunt door het stootblok op station Moorgate, waarbij 43 personen omkomen.
4 maart » De Stichting Nipkow wordt opgericht (zie: Zilveren Nipkowschijf).
11 april » Lee Towers maakt zijn televisiedebuut, de onderhoudsmonteur doet dat bij Voor de vuist weg van Willem Duys.
8 augustus » De Chinese Banqiao-dam breekt door. Hierbij vallen ca. 26.000 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I212017081032.php : benaderd 2 mei 2025), "Daniel COOPER (1892-1975)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.