13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
19 april » De pogrom van Chisinau.
9 augustus » Eduard VII wordt gekroond als koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
Trouwdag 24 augustus 1924
De temperatuur op 24 augustus 1924 lag tussen 10,7 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 20,1 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 april » De eerste radio-uitzending via de draadomroep. De Matthäus Passion wordt uitgezonden.
9 mei » Oprichting van de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging.
10 mei » J. Edgar Hoover wordt aangesteld als hoofd van het Federal Bureau of Investigation.
25 juni » Albert Calmette en Camille Guérin introduceren het vaccin tegen tuberculose.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
Dag van begraven 10 augustus 1989
De temperatuur op 10 augustus 1989 lag tussen 13,8 °C en 27,4 °C en was gemiddeld 19,3 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 8,5 uur zonneschijn (57%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
11 februari » Zwemmer Giorgio Lamberti verbetert in Bonn zijn eigen Europese record op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) tot 1.43,64.
15 februari » De laatste Sovjet-troepen verlaten Afghanistan.
18 februari » In Algerije wordt het Front Islamique du Salut (FIS) opgericht.
10 september » In Frankfurt eindigt de Nederlandse vrouwenhockeyploeg als vijfde bij de strijd om de Champions Trophy.
30 oktober » Het Colombiaans voetbalelftal plaatst zich voor de tweede keer voor de WK-eindronde door Israël in het tweede play-offduel op 0-0 te houden in Tel Aviv. Vijftien dagen eerder hadden de Zuid-Amerikanen op eigen veld met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Albeiro Usuriaga.
28 december » De Angolese verzetsorganisatie UNITA dreigt een grootscheeps offensief te lanceren als de linkse MPLA-regering in Luanda niet bereid is tot onderhandelingen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210181456908.php : benaderd 2 mei 2025), "Lily Marie May Trimm (1902-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.