23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
29 januari » Emile Grubbe past voor het eerst röntgenstraling toe bij de behandeling van borstkanker.
9 februari » Het eerste WK kunstschaatsen (alleen voor mannen) vindt plaats in Sint-Petersburg in Rusland.
1 maart » De Franse natuurkundige Antoine Henri Becquerel ontdekt het fenomeen radioactiviteit.
15 april » Einde van de eerste moderne Olympische Spelen, zie Olympische Zomerspelen 1896.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
Trouwdag 21 oktober 1913
De temperatuur op 21 oktober 1913 lag tussen 8,2 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 3,8 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
18 februari » Pedro Lascuráin is gedurende minder dan een uur president van Mexico.
18 maart » Koning George I van Griekenland wordt vermoord.
29 juli » Oprichting van de Noorse voetbalclub Vålerenga IF.
10 augustus » Vrede van Boekarest (1913), einde van de Tweede Balkanoorlog..
23 augustus » In Kopenhagen wordt het beeld van de kleine zeemeermin onthuld, gemaakt door de beeldhouwer Edward Eriksen (1876-1959).
7 oktober » Henry Ford introduceert de lopende band.
Dag van overlijden 16 december 1980
De temperatuur op 16 december 1980 lag tussen 1,4 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,6 uur zonneschijn (85%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
5 april » Jan Raas wint voor de vierde opeenvolgende keer Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
21 april » Een zware noordwesterstorm richt voor miljoenen guldens schade aan op de Nederlandse kust.
8 mei » In het Nederlandse stads- en streekvervoer wordt de Nationale Strippenkaart ingevoerd als onderdeel van het nationaal tariefsysteem.
16 mei » Sovjet-atleet Joeri Sedych verbetert tot tweemaal toe het wereldrecord kogelslingeren en brengt het uiteindelijk op een afstand van 80,64 meter.
29 juli » De Amerikaanse staten Alabama en Mississippi worden afgesplitst van het aartsbisdom New Orleans en gevormd tot een zelfstandige Rooms-katholieke kerkprovincie met het aartsbisdom Mobile en het bisdom Birmingham in Alabama en de bisdommen Biloxi en Jackson in Mississippi.
11 oktober » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Eindhoven met 1-1 gelijk tegen West-Duitsland. Bondscoach Jan Zwartkruis laat vijf spelers debuteren in het oefenduel van Oranje: doelman Hans van Breukelen (FC Utrecht), Martin Jol (FC Twente), Jos Jonker (AZ'67), Pier Tol (AZ'67) en Keje Molenaar (Ajax).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210157297623.php : benaderd 9 mei 2025), "Robert John Taylor (1896-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.