De temperatuur op 24 april 1914 lag tussen 1,7 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 1,3 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Doopdag 12 maart 1917
De temperatuur op 12 maart 1917 lag tussen 2,5 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 2,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 april » Benoeming van Eugenio Pacelli tot nuntius in Beieren.
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
14 september » Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepen.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
10 november » De Derde Slag om Ieper gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
6 december » Bij de grootste niet-nucleaire explosie in de geschiedenis komen in Halifax meer dan 1900 mensen om.
Dag van overlijden 6 juli 1971
De temperatuur op 6 juli 1971 lag tussen 13,1 °C en 25,1 °C en was gemiddeld 19,4 °C. Er was 14,7 uur zonneschijn (89%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
9 maart » Een geplande staatsgreep in Turkije van generaal Cemal Madanoglu wordt in de kiem gesmoord als zijn collega Muhsin Batur het plan verraadt aan premier Süleyman Demirel en de Turkse inlichtingen- en veiligheidsdienst.
17 april » Voetballer Willem van Hanegem maakt namens Feyenoord in het duel tegen Excelsior drie doelpunten in zes minuten.
10 juni » Tijdens een concert van de Britse rockband Jethro Tull in het amfitheater Red Rocks in Colorado breken rellen uit. De politie uit Denver bedwelmt de band en het publiek met traangas.
10 juli » Godfried Bomans begint een verblijf van één week op Rottumerplaat.
15 oktober » Hans Breukhoven opent de eerste Free Record Shop aan het Broersveld te Schiedam.
17 oktober » Zaligverklaring van Maximiliaan Kolbe (1894-1941), Pools priester en martelaar in Auschwitz, door Paus Paulus VI.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123784902.php : benaderd 30 april 2025), "Arthur William Sherren (1914-1971)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.