5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
6 april » In Athene beginnen de eerste moderne Olympische Spelen.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
12 augustus » Voetbalclub Willem II wordt opgericht in Tilburg.
25 december » John Sousa componeert "The Stars and Stripes Forever".
Trouwdag 6 december 1930
De temperatuur op 6 december 1930 lag tussen -1.4 °C en 0.6 °C en was gemiddeld -0.4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 januari » De Mickey Mousestrip wordt voor het eerst uitgebracht.
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
30 juli » Uruguay wint het WK voetbal door in de finale Argentinië te verslaan met 4-2.
8 september » Richard Drew vindt het Scotch-kleefband uit.
25 november » Op Java begint een uitbarsting van de vulkaan Merapi. 13 dorpen worden vernietigd, en 23 andere zwaar beschadigd. Er sterven meer dan 1300 mensen. Pas in september 1931 komt de vulkaan weer tot rust.
Dag van overlijden 16 november 1977
De temperatuur op 16 november 1977 lag tussen 3,3 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 6,5 mm neerslag gedurende 4,0 uur. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 januari » Op een parkeerplaats van Spånga-Tensta, een voorstad van Stockholm, stort een viermotorig vliegtuig van de Zweedse maatschappij Skyline neer. Bij het ongeluk komen de 19 passagiers en de driekoppige bemanning om het leven.
20 mei » Eerste vlucht van een Soechoj Soe-27 Flanker, een multirol-straaljager ontwikkeld in de Sovjet-Unie.
27 juni » Paus Paulus VI creëert vier nieuwe kardinalen, onder wie de Duitse aartsbisschop van München en Freising Joseph Ratzinger.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
18 oktober » Een aantal leden van de Rote Armee Fraktion (RAF) plegen zelfmoord in hun cel, al wordt er getwijfeld of het wel echte zelfmoorden waren. Bevrijding van een gekaapt Duits vliegtuig in Mogadishu door een elite-eenheid van de Duitse politie.
13 december » Een DC-3 vliegtuig van de Amerikaanse overheid stort neer na het opstijgen in Evansville (Indiana), waarbij 29 personen omkomen, onder wie het basketbalteam van de University of Evansville.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123784438.php : benaderd 3 mei 2025), "Leslie Howard Simpson (1896-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.