De temperatuur op 6 december 1914 lag tussen 1,5 °C en 6,7 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 2,4 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 februari » Verenigd Koninkrijk - De Britannic wordt ter water gelaten in Belfast.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
31 oktober » Het Duitse 16e Beierse reserve infanterieregiment, waarbij Adolf Hitler, verovert Geluveld in de Eerste Slag om Ieper
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
Trouwdag 23 april 1938
De temperatuur op 23 april 1938 lag tussen 5,0 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
19 juni » Italië wint in Frankrijk de wereldtitel door Hongarije in de finale van het WK voetbal met 4-2 te verslaan.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
13 december » Honderd gedeporteerde gevangenen uit Sachsenhausen bouwen het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg.
Dag van overlijden 30 maart 1988
De temperatuur op 30 maart 1988 lag tussen 2,9 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 5,5 mm neerslag gedurende 4,5 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (11%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
21 februari » De Amerikaanse tv-dominee Jimmy Swaggart treedt terug na seksuele misstappen.
9 juni » In Bratislava verbetert atleet Achmed de Kom zijn eigen Nederlands record op de 100 meter (10,33 seconden) met een tijd van 10,25 seconden.
14 juni » De Amerikaanse atleet Leroy Burrell verbetert het ruim 2½ jaar oude record op de 100 m sprint met 0,02 s en brengt het op 9,9 s.
2 juli » Instelling van de Pauselijke Commissie Ecclesia Dei met het doel de gemeenschap tussen de Heilige Stoel en traditionalistische priesters, seminaristen, communiteiten en religieuzen te bewaren.
2 juli » Paus Johannes Paulus II noemt de bisschopswijding van 30 juni in Écône in Zwitserland een schismatieke daad en excommuniceert aartsbisschop Marcel Lefebvre en de vier wijdelingen.
7 december » Yasser Arafat erkent het bestaansrecht van Israël.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123781154.php : benaderd 3 mei 2025), "Colin Sydney Glissold (1914-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.