De temperatuur op 23 februari 1914 lag tussen 1,5 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 januari » De eerste regelmatige luchtlijn ter wereld wordt in Florida in gebruik genomen.
14 maart » Abdias do Nascimento, Braziliaans politicus († 2011)
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
Trouwdag 15 februari 1943
De temperatuur op 15 februari 1943 lag tussen 4,8 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 11,9 mm neerslag gedurende 4,8 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
14 februari » Operatie Brandy - nachtelijke Britse commando-operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Florø, een havenplaats aan de westkust van Noorwegen.
27 februari » Het Nederlandse onderzeebootmoederschip de Colombia wordt ter hoogte van Simonstad door de Duitse onderzeeboot U-516 tot zinken gebracht.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
24 mei » Admiraal Karl Dönitz laat de onderzeebootoorlog in de Noord-Atlantische Oceaan afbreken wegens de hoge eigen verliezen.
3 september » Tweede Wereldoorlog: invasie van Italië door geallieerde troepen.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Dag van overlijden 7 december 1977
De temperatuur op 7 december 1977 lag tussen -2.2 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was 4,8 mm neerslag gedurende 7,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
1 juni » Oprichting van profvoetbalclub sc Heerenveen als afsplitsing van Heerenveen.
23 augustus » Björn Borg lost Jimmy Connors na 160 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Zweed moet die positie een week later alweer afstaan aan de Amerikaan.
2 september » President Kenneth Kaunda van Zambia dreigt met aftreden als het land een "natie van luilakken" blijft.
5 september » Voyager 1 gelanceerd.
13 oktober » Vier Palestijnen kapen een Israëlisch vliegtuig en landen in Somalië.
16 oktober » Opening van de Amsterdamse Metrolijn 53 (Gaasperplaslijn) en Metrolijn 54 (Geinlijn).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123779415.php : benaderd 8 mei 2025), "John Alexander Stewart (1914-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.