De temperatuur op 17 maart 1929 lag tussen -0.4 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 10,6 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 maart » Herbert Hoover wordt beëdigd als 31e president van de Verenigde Staten
16 maart » "Compromis des Belges", eerste aanzet tot taalwetgeving in België.
1 april » Introductie van de jojo in New York.
16 mei » De eerste Oscar-uitreiking.
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
Trouwdag 8 april 1958
De temperatuur op 8 april 1958 lag tussen 1,0 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (22%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Verdrag van Rome treedt in werking.
7 januari » Laatste stoomlocomotief in reguliere dienst in Nederland.
5 februari » De Amerikaanse luchtmacht verliest een atoombom voor de kust van Georgia, de bom is nog steeds niet teruggevonden.
18 februari » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Melbourne het wereldrecord op de 100 meter vrije slag op 1.01,5.
13 mei » Vice-president Richard Nixon van de Verenigde Staten wordt in Caracas, Venezuela bijna gelyncht door een woedende menigte.
15 juli » 5.000 Amerikaanse soldaten landen in Beiroet, om de pro-Westerse regering van Libanon te beschermen.
Dag van overlijden 13 april 1976
De temperatuur op 13 april 1976 lag tussen 0.3 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (82%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
3 januari » Een uitzonderlijk zware storm raast over West-Europa: langs de hele Noordzeekust heerst de alarmtoestand. De toren van de Bonifatiuskerk te Leeuwarden waait eraf. In de Belgische provincie Antwerpen zijn er zware overstromingen, onder andere in Ruisbroek.
5 januari » De eerste uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.
22 mei » Het Nederlands voetbalelftal verslaat België in Brussel met 2-1 in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal 1976 door treffers van Johnny Rep en Johan Cruijff.
3 juli » Begin van Operatie Entebbe, een Israëlische actie om de passagiers te bevrijden uit een gekaapte Airbus van Air France op het vliegveld van Entebbe.
1 augustus » Niki Lauda crasht in Duitsland met zijn Ferrari hierbij vliegt zijn F1 wagen in brand. Dit gebeurde op de Nürburgring Nordschleife. Mede-racers redden hem uit het vuur. Door deze crash loopt Niki Lauda zijn kampioenschap mis. Dat jaar wordt James Hunt wereldkampioen.6 weken later racet Niki Lauda weer. Hij houdt aan deze crash wel blijvende brandwonden over.
27 september » België - Inhuldiging en in werking stellen van de nieuwe zeemachtbasis in Zeebrugge.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123779250.php : benaderd 3 mei 2025), "Patricia Jean Breshears (1929-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.