De temperatuur op 7 maart 1940 lag tussen -1.6 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 1,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,0 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
23 april » Herman Anthony vraagt octrooi aan op de lekvrije batterij
11 mei » De Duitse invallers bereiken het Albertkanaal.
15 mei » Tweede Wereldoorlog: Capitulatie van het Nederlandse leger.
20 mei » In Auschwitz wordt een concentratiekamp ingericht.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
10 juli » Begin van de slag om Engeland.
Trouwdag 18 december 1960
De temperatuur op 18 december 1960 was gemiddeld -1,7 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
10 april » Wielrenner Pino Cerami wint Parijs-Roubaix op 38-jarige leeftijd.
7 mei » Premier Nikita Chroesjtsjov verklaart dat de Sovjet-Unie U-2 piloot Gary Powers gevangen houdt.
6 juni » Benoeming van de Duitse kardinaal Augustin Bea tot eerste president van het Secretariaat voor de eenheid onder de Christenen van de Romeinse Curie.
16 augustus » Cyprus wordt onafhankelijk van Groot-Brittannië.
25 november » In opdracht van dictator Trujillo worden 3 van de verzetsstrijders van de zusters Mirabal vermoord.
20 december » De Duitse justitie arresteert Richard Baer, ex-commandant van Auschwitz.
Dag van overlijden 8 mei 1995
De temperatuur op 8 mei 1995 lag tussen 9,7 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
17 januari » Kobe wordt getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. De stad wordt voor een groot deel verwoest. Er vallen 6433 doden.
7 mei » De NOS ontvangt honderden telefoontjes van boze kijkers omdat de rechtstreekse tv-uitzending van de nationale herdenkingsdienst in de Portugees-Israëlietische Synagoge in Amsterdam zeven tot tien minuten voor het einde wordt afgebroken.
7 mei » Jacques Chirac wint de presidentsverkiezingen in Frankrijk van Lionel Jospin.
18 mei » FIAT gaat voor het eerst sinds de communistische revolutie van 1959 zaken doen met Cuba. Een Cubaans staatsbedrijf krijgt het exclusieve recht om in Brazilië vervaardigde Fiat-auto's in eigen land te verkopen.
28 mei » Amsterdam wint de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse door HDM met 4-3 te verslaan in het tweede duel uit de finale van de play-offs.
5 juni » Uit vrees voor het ebolavirus ontbreekt de opgeroepen doelman Bruce Grobbelaar bij de interland van zijn vaderland Zimbabwe tegen Zaïre (5-0) in Kinshasa, kort nadat in de stad Kirwit dodelijke slachtoffers vielen door dat virus.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123777438.php : benaderd 3 mei 2025), "Richard Edwin Austin (1940-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.