27 februari » Voetbalclub Bayern München wordt opgericht in restaurant Gisela te München Schwabing als een afscheiding van elf leden van voetbalploeg MTV München. Franz John wordt de eerste voorzitter.
2 april » Het socialistische dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst in Nederland.
16 juli » Ray Ewry wint bij de Olympische Spelen in Parijs op één dag drie gouden medailles bij het springen uit stand. Dit zijn de eerste van in totaal tien medailles die hij bij verschillende Olympische Spelen zal winnen.
31 oktober » Officiële oprichtingsdatum van de voetbalafdeling van omnisportclub AA La Gantoise, het huidige KAA Gent.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
16 december » Frankrijk en Italië sluiten een geheim verdrag om de invloedssfeer van beide landen in Noord-Afrika te verdelen.
Trouwdag 2 juli 1953
De temperatuur op 2 juli 1953 lag tussen 17,1 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 20,2 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (27%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 april » Het Paraguayaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de finale met 3-2 te winnen van titelhouder Brazilië.
14 april » Invasie van de Vietminh in Laos.
29 juni » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische vicariaten Oslo (Noorwegen) en Zweden tot de bisdommen Oslo en Stockholm.
31 oktober » Eerste televisie-uitzending in België door het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).
20 november » De Amerikaanse testpiloot Scott Crossfield vliegt als eerste tweemaal zo snel als het geluid.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Dag van overlijden 26 maart 1977
De temperatuur op 26 maart 1977 lag tussen -0.8 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (45%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
26 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat België met 2-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Johnny Rep en Johan Cruijff schieten raak.
15 juni » Spanje houdt de eerste vrije parlementsverkiezingen na ruim veertig jaar Franco-bewind.
2 september » President Kenneth Kaunda van Zambia dreigt met aftreden als het land een "natie van luilakken" blijft.
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
31 oktober » Eerste aflevering van de televisieserie De Kris Pusaka.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123774629.php : benaderd 2 mei 2025), "Walter Basil Horwood (1900-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.