14 februari » Lodewijk Crato van Nassau-Saarbrücken wordt opgevolgd door zijn broer Karel Lodewijk.
11 april » Vrede van Utrecht.
Trouwdag 6 december 1739
De temperatuur op 6 december 1739 lag rond de 6,0 °C. Er was 117 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: regen zeer betrokken. Bron: KNMI
1 januari » Bouveteiland wordt ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier.
20 maart » Nadir Sjah maakt tijdens zijn militaire campagne tegen het Mogolrijk in India de Pauwentroon buit.
Dag van overlijden 25 juni 1781
De temperatuur op 25 juni 1781 lag rond de 18,0 °C. Er was 29 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord ten oosten. Typering van het weer: donker regen. Bron: KNMI
6 januari » Op de Royal Square in Saint Helier op het Kanaaleiland Jersey verslaan de Engelsen de Fransen in de Slag om Jersey. Zowel de Britse aanvoerder majoor Peirson als de Franse aanvoerder baron De Rullecourt komen om het leven.
13 maart » Astronoom William Herschel ontdekt de planeet Uranus.
5 augustus » De Slag bij de Doggersbank, een zeeslag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk tijdens de Vierde Engels-Nederlandse Oorlog. De slag eindigt feitelijk onbeslist.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123772920.php : benaderd 2 mei 2025), "Prince Freeman (1713-1781)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.