De temperatuur op 17 januari 1923 lag tussen -2.9 °C en 1,7 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
5 april » Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden.
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
1 september » Tokio wordt getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan 140.000 doden.
9 november » Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
12 november » Adolf Hitler wordt gearresteerd wegens zijn mislukte poging om op 8 november de macht te grijpen.
Trouwdag 10 oktober 1942
De temperatuur op 10 oktober 1942 lag tussen 10,5 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 11,3 mm neerslag gedurende 9,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 januari » Het koopvaardijschip Van Imhoff wordt door een Japans gevechtsvliegtuig tot zinken gebracht. De bewaking en bemanningsleden worden gered, maar meer dan 400 Duitse geïnterneerde burgers verdrinken.
27 januari » Laagste minimumtemperatuur in Nederland ooit gemeten (-27,4 °C), te Winterswijk.
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
14 februari » In Rotterdam wordt de Maastunnel geopend. De overwelving is 1426 meter lang, de tunnel zelf meet 1070,15 meter. Er is bijna vijf jaar aan gewerkt.
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
Dag van overlijden 14 februari 2015
De temperatuur op 14 februari 2015 lag tussen 4,7 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 1,6 uur zonneschijn (16%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 mei » De Nederlandse ontwikkelingshulp aan Benin is per direct opgeschort vanwege een grote fraudezaak. Bij het ministerie van Water in het West-Afrikaanse land is 4 miljoen euro aan ontwikkelingsgeld verdwenen.
25 mei » Op de Galapagoseilanden ten westen van Ecuador komt de vulkaan Wolf tot uitbarsting.
29 mei » Sepp Blatter wordt herkozen als president van wereldvoetbalbond FIFA. Hij wordt met een ruime meerderheid verkozen boven zijn enige uitdager Prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië. Enkele dagen later besluit hij op te stappen tegen een achtergrond van een corruptieschandaal.
28 augustus » In Beijing wint Dafne Schippers de wereldtitel op de 200 meter sprint. Het is Nederlands eerste gouden medaille ooit bij de WK atletiek voor een vrouw.
19 september » President Vladimir Poetin van Rusland laat weten dat hij zijn diplomaten en defensiemedewerkers opdracht heeft gegeven te onderhandelen met Wit-Rusland over het vestigen van een luchtmachtbasis.
2 december » In San Bernardino vallen bij een schietpartij in een zorgcentrum voor gehandicapten 14 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123768833.php : benaderd 7 mei 2025), "Marion Opal Bennett (1923-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.