15 februari » Het slagschip Maine wordt tot zinken gebracht in de haven van Havana. Begin van de Spaans-Amerikaanse Oorlog
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
25 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. FC Tatran Prešov onder de naam ETVE Prešov (Eperjesi Torna es Vivo Egyesület).
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
6 september » Koningin Wilhelmina wordt ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
Doopdag 18 september 1904
De temperatuur op 18 september 1904 lag tussen 5,8 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
Trouwdag 15 november 1922
De temperatuur op 15 november 1922 lag tussen -0,3 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 4,3 °C. Er was 0,4 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Dag van overlijden 21 november 1988
De temperatuur op 21 november 1988 lag tussen -5,3 °C en 4,4 °C en was gemiddeld -1,7 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (76%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
10 juni » De openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal 1988 wordt gespeeld.
21 juni » Het Nederlands elftal verslaat West-Duitsland in de halve finale van het EK voetbal in Hamburg met 2-1.
28 juni » Paus Johannes Paulus II creëert 24 nieuwe kardinalen, onder wie de vroegere Italiaanse nuntius in Nederland Angelo Felici.
20 september » De nieuwe machthebber van Haïti, generaal Prosper Avril, stelt een kabinet samen met vrijwel uitsluitend burgers na de staatsgreep van jonge soldaten en onderofficieren van twee legereenheden.
5 oktober » Dictator-generaal Augusto Pinochet van Chili verliest een referendum dat bedoeld was om zijn bewind met acht jaar te verlengen.
16 november » Regerend Europees kampioen Nederland verliest met 1-0 van Italië. Gianluca Vialli maakt het enige doelpunt in de oefeninterland in Rome.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123767717.php : benaderd 4 mei 2025), "Wilfred Dixon Ferguson (1898-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.