De temperatuur op 12 januari 1916 lag tussen -1.3 °C en 6,6 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
10 januari » Rusland opent een offensief in de Kaukasus tegen de Duitse troepen.
21 februari » Frankrijk - begin van de Slag om Verdun.
18 mei » Begin regeerperiode Vietnamese keizer Khải Định.
15 augustus » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Atlas Guadalajara.
19 september » De Luchthaven Schiphol wordt geopend als militaire vliegbasis.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
Doopdag 23 juli 1919
De temperatuur op 23 juli 1919 lag tussen 10,3 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 8,6 mm neerslag. Er was 0.7 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Dag van overlijden 24 juli 2010
De temperatuur op 24 juli 2010 lag tussen 12,6 °C en 20,4 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 13,9 uur zonneschijn (87%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
10 februari » President Hugo Chávez van Venezuela sluit contracten voor de ontginning van olievelden met het Amerikaanse bedrijf Chevron en met de Spaanse onderneming Repsol. De overeenkomsten leveren de schatkist van Venezuela tientallen miljoenen dollars op.
12 februari » De Olympische Winterspelen in Vancouver worden geopend.
14 april » De gletsjervulkaan Eyjafjallajökull op IJsland barst opnieuw uit.
29 april » Opening van Plopsa Indoor Coevorden in Coevorden (Nederland). Het is het vierde Plopsa-park.
14 september » Rafael Nadal wint het mannen-enkelspel op de US Open, waarmee hij alle vier grandslamtoernooien ten minste één keer heeft gewonnen.
1 oktober » In Nederland treedt het kraakverbod officieel in werking.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123767511.php : benaderd 2 mei 2025), "Elmer Clark Fall (1916-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.