De temperatuur op 4 februari 1906 lag tussen -1.1 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 5,3 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
7 april » Uitbarsting van de Vesuvius.
18 april » De Gereformeerde Bond wordt binnen de Nederlandse Hervormde Kerk opgericht.
18 juni » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalbond onder de naam Liga Paraguaya de Fútbol.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
10 december » Theodore Roosevelt krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Dag van overlijden 2 augustus 1909
De temperatuur op 2 augustus 1909 lag tussen 10,5 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 11,4 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123767209.php : benaderd 4 mei 2025), "Margaret Louise Challacombe (1906-1909)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.